Farfella met rivierkreeftjes en gremolata

4 personen

(hoofdgerecht) (lactosevrij)

Benodigdheden:

300 gam farfalle
400 gram snijbonen gesneden
1 citroen schoongemaakt
1 bakje platte peterselie alleen de blaadjes
1 blikje ansjovisfilets in olijfolie
1 ui gesnipperd
2 eetlepels arrabbiata pesto
250 gram tuinerwten
200 gram rivierkreeftjes

Zo maak je het klaar

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Kook de laatste 4 min. de snijbonen mee. Giet af.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de blaadjes peterselie fijn en meng met het citroenrasp (gremolata). Snipper de ui. Verhit de ansjovis en olie uit het blikje in een hapjespan en fruit daarin de ui en pesto 4 min. op laag vuur Duw met een houten lepel de ansjovis in stukjes. Voeg de erwten toe en bak nog 3 min. op laag vuur.
Voeg de pasta, snijbonen, 1 el citroensap en 3/4 van de rivierkreeftjes toe. Bestrooi met de gremolata en de rest van de rivierkreeftjes. Serveer direct.