|
Italiaanse
kip
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
600 |
gram aardappelpartjes uit de diepvries |
400 |
gram kipfilet |
5 |
eetlepels olijfolie |
½ |
eetlepel Italiaanse tuinkruiden |
2 |
rode paprika |
1 |
gele paprika |
1 |
groene paprika |
3 |
teentjes knoflook |
Zo maak je
het klaar:
Bereid de aardappelpartjes in de oven volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Snijd de kipfilet in stukjes. Breng 3 eetlepels olie op smaak
met 1 eetlepels Italiaanse tuinkruiden, peper en zout. Marineer de kip 15
minuten in de kruidenolie. Schep af en toe om. Snijd ondertussen de 4
paprika's in stukken. Verhit de rest van de olie en bak de paprika 3
minuten. Voeg de knoflook, de rest van de Italiaanse tuinkruiden en 100 ml
water toe. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 minuten stoven.
Neem de laatste 5 minuten de deksel van de pan zodat het vocht verdampt.
Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan zonder boter of
olie en bak de kip op niet te hoog vuur in ± 5 minuten gaar. Keer
halverwege. Serveer de kip met de aardappelpartjes en de paprika.
|