Italiaanse preischotel

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 blikje ansjovis op olie
3 tenen knoflook in plakjes
750 gram prei gewassen en in ringen gesneden
450 gram aardappelblokjes
1 eetlepel gedroogde oregano
1 blikje gepelde tomatenblokjes
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
2 sneetjes oud wit brood verkruimeld
100 gram geraspte kaas

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven op 200°C. Giet de olie van de ansjovis in de pan en verwarm hem. Fruit hierin de knoflook op lage stand. Voeg de ansjovis, prei, aardappelblokjes, oregano, paprikapoeder en tomaten toe en laat het geheel op middelhoge stand onafgedekt ± 10 minuten pruttelen. Breng het mengsel op smaak met zout en peper maar wees voorzichtig met het zout omdat de ansjovis al erg zout is. Stort het geheel in een ovenschaal en verdeel de broodkruimels en kaas erover. Laat de kaas in de oven in ± 10 minuten gratineren en eet er een frisse salade bij. .