Italiaanse runderlappen

2 personen

Benodigdheden:

300 gram magere runderlappen
2 tomaten, ontvelt zonder zaadjes
1 grote ui
1 teentje knoflook
25 gram boter
¾ dl rode wijn
1 dl vleesbouillon
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel fijngehakte verse oregano of tijm
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Snijd de tomaat in reepjes.
Pel de ui en knoflook en snijd ze in plakjes.
Verhit de boter in een braadpan en bak de runderlappen op matig hoog vuur in ± 5 minuten bruin.
Bak de ui en knoflook even mee.
Schenk langs de rand van de pan de wijn en bouillon erbij.
Voeg het chilipoeder, oregano en zout en peper toe en stoof de runderlappen afgedekt op heel zacht vuur in ± 2 a 3 uur gaar.
Serveer met pasta en sperziebonen.