 |
Italiaans gevulde groenteschotel
4 personen
Benodigdheden:
2 |
courgettes |
2 |
aubergines |
2 |
rode paprika's |
4 |
tomaten |
8 |
eetlepels olijfolie |
250 |
ml kruidenbouillon van een tablet |
6 |
sjalotjes |
3 |
teentjes knoflook |
500 |
gram rundergehakt |
70 |
gram tomatenpuree |
75 |
gram belegen kaas |
75 |
gram broodkruim |
1 |
eetlepel Italiaanse kruiden |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd de courgettes, aubergines en paprika's overlangs door het midden. Hol ze uit en zet het uitgesneden vruchtvlees van de courgettes en aubergines apart. Snij kapjes van de tomaten, hol ze uit en voeg sap en vruchtblees bij dat van de courgettes en aubergines. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Zet de uitgeholde groene naast elkaar in de ovenschaal en bestrijk de randen van de groentebakjes met olijfolie., Giet de helft van de bouillon in de schaal.
Verhit drie eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Bak de tomatenpuree even mee Schep het vruchtvlees van de groente erbij en bak dit even mee. Giet de rest van de bouillon erbij en stoof nog 2 minuten. Haal nu de pan van het vuur en voeg de kaas, broodkruim en kruiden er door. Vul de bakjes met dit mengsel. Zet de kapjes op de tomaten. Besprenkel de rest met olijfolie over de groente en zet het gerecht 40 minuten in het midden van de oven.

|