Italiaanse slavink met sperziebonen

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

600 gram aardappelpartjes uit de diepvries
3 eetlepels olijfolie
250 gram magere spekblokje
4 slavinken
2 theelepels gedroogde oregano
2 eetlepels balsamicoazijn
600 gram sperziebonen, schoongemaakt

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ± 18 minuten bruin. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes 6 minuten. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de slavinken met de oregano en bak ze in het in de pan achtergebleven spekvet in 15 minuten gaar en bruin. Voeg de balsamicoazijn en 50 ml water toe. Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook en kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Giet af en meng de spekjes erdoor.  Leg op elk bord een slavink en schep daar een beetje balsamicojus overheen. Serveer met de sperziebonen en aardappelpartjes.