Italiaanse gehaktbrood

6 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

1 ui
1 teen knoflook
1 potje gegrilde paprika
20 gram platte peterselie
1 bol mozzarella
600 gram Italiaans gekruid gehakt
100 ml melk
3 sneetjes witbrood zonder korst
160 gram pancetta

Zo maak je het klaar:

 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Laat de paprika's uitlekken in een vergiet en snijd ze in repen. Snijd de peterselie fijn. Snijd de mozzarella in plakken.
Meng het gehakt in een kom met de ui en knoflook. Doe de melk in een diep bord en week het brood 2 minuten in de melk. Knijp uit en meng door het gehakt.

Bekleed de bodem en de randen van de cakevorm met de pancetta.
Verdeel 1/3 van het gehakt over de bodem en verdeel hierover de helft van de paprika, peterselie en mozzarella. Maak zo nog een laag. Verdeel de rest van het gehakt erover en vouw de pancetta eromheen.
Bak in ± 30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem eruit, laat 5 minuten rusten in de vorm en schenk dan het vet uit de vorm. Snijd in plakken. Lekker met sla en gebakken aardappelen.