Italiaanse tilapiafilet met pasta

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

300 gram penne rigate
500 gram gebroken sperziebonen
350 gram tilapiafilet
1 eetlepel salie
8 plakjes ontbijtspek
2 eetlepels olijfolie
2 uien grof gesnipperd

Zo maak je het klaar:

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe, breng het water weer aan de kook en vervolg de kooktijd van de pasta. Snijd de tilapiafilet in 8 gelijke stukken. Wrijf ze in met peper en bestrooi ze met de salie. Wikkel om elk stukje filet 1 plakje ontbijtspek. Wrijf de bodem van een koekenpan in met wat olie en bak hierin de visstukken aan beide kanten ± 4 minuten, zodat het spek knapperig wordt. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schenk de rest van de olie in de pan en fruit hierin de uisnippers 3 minuten. Schep de ui door de pasta met sperziebonen en breng op smaak met peper en zout. Serveer de Italiaanse tilapia erbij.