Italiaanse gehaktballetjes

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

1 citroen schoongeboend
400 gram half om half gehakt
½ bakje ricotta
1 eetlepel Italiaanse kruiden
2 teentjes knoflook fijngesneden
600 gram sperziebonen
3 eetlepels olijven zonder pit
1 pak gnocchi

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 190 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met het gehakt, de ricotta, kruiden, 1 teen knoflook, peper en zout. Vorm met natte handen 12 balletjes. Druk een beetje plat en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 15-20 min. gaar in het midden van de oven. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de bonen in water in 8 min. beetgaar. Giet af en besprenkel met het citroensap. Schep om met de olijven, 1 teen knoflook, peper en zout. Kook ondertussen de gnocchi beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gnocchi, gehaktballetjes en bonen over 4 borden.