Krokante lasagnebakjes met vruchten

4 personen

Benodigdheden: 

6 gedroogde lasagnevellen
250 gram ricotta of verse roomkaas
1 eetlepel witte basterdsuiker
400 gram fruit (appel, kiwi, aardbeien, sinaasappel, mango, ananas)
1 busje poedersuiker
50 gram geraspte chocolade

Zo maak je het klaar:

Kook de lasagne bladeren beetgaar. Laat de vellen uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Steek ze zoveel mogelijk rond uit. Verhit olie in een pan. Leg de lasagnevellen per stuk in met een soep opscheplepel, die eerst is ingevet met wat olie. Druk de vellen in de lepel licht aan met een andere lepel zodat er een kommetje ontstaat. Laat de lepel voorzichtig in het vet glijden. Neem het bakje uit de olie als het lichtbruin is en laat het voorzichtig uit de lepel glijden op een stuk keukenpapier.

Maak de vruchten schoon en snij deze in stukjes. Doe de vruchten in een kom en bestrooi deze met de basterdsuiker. Doe de ricotta er bij en schep dit goed door.

Verdeel nu het fruit over de bakjes. Bestrooi het met poedersuiker en de chocolade.