Kiprolletjes met pesto

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

2 eetlepels pijnboompitten
25 gram Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
2 bakjes basilicum alleen de blaadjes
6 eetlepels olijfolie extra vierge
2 kipfilets
30 gram boter

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Rasp de kaas, doe de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine en maal deze fijn. Voeg het basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng het op smaak met zout en peper.
Leg elke kipfilet tussen 2 stukken vershoudfolie . Sla de filets plat tot dunne plakjes van ½ cm dik. Verwijder de folie en bestrijk ze royaal met pesto. Rol ze op en zet ze vast met een cocktailprikker. Bestrooi met peper en zout.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de kiprolletjes in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Leg ze in de ovenschaal en bak ze in ± 15 minuten gaar. Snijd in schuine stukken en serveer met de rest van de pesto. Lekker met gebakken aardappelen en broccoli.