Lasagne met ham en spinazie
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
50 |
gram boter |
50 |
gram bloem |
600 |
ml halfvolle melk |
150 |
gram gruyère kaas geraspt |
1 |
mespuntje nootmuskaat |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje peper |
900 |
gram spinazie a la crème uit de diepvries |
1 |
pakje lasagne verdi |
250 |
gram achterham |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer glad tot een roux en laat het op een laag vuur 5 minuten garen totdat het gaat kleuren.
Voeg al roerend de melk toe en roer tot een gebonden saus. Voeg nu de geraspte kaas toe (hou een beetje over voor over de ovenschotel) en de nootmuskaat en roer het geheel goed door elkaar totdat de kaas gesmolten is.
Leg een laagje bevroren spinazieblokjes in de ovenschaal, bestrooi dit met peper en zout en bedekt het met de lasagnebladeren. Bedek met spinazieblokjes, wat plakjes ham en een laagje saus. Herhaal dit totdat de ingrediënten op zijn. Bestrooi de ovenschotel met het restje kaas.
Bak de lasagne in ± 45 minuten in de oven.

|