Lasagne met zalm

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

450 gram zalmfilet, diepvries (ontdooid) of vers
eetlepels olijfolie
ui, gesnipperd
1/2  winterwortel, geschild en in kleine blokjes
stengel bleekselderij, geschild en in kleine blokjes
teentjes knoflook, gesnipperd
1 theelepel gedroogde dragon
eetlepel. tomatenpuree
zakje saffraan
50 ml witte wijn
blikje tomatenblokjes
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper
1 zakje bechamelsauspoeder
500 ml koude melk
pak lasagnevellen
1 bosje basilicum
150  gram versgeraspte Parmezaanse kaas
 1 grote ovenschaal

Zo maak je het klaar:

Snijd de vis in blokjes en laat deze in een vergiet uitlekken terwijl u de saus maakt. Verwarm de olie en  fruit de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg de wortel, bleekselderij, knoflook en dragon toe en ruit nog 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak nog een minuut. Voeg dan de saffraan,witte wijn en tomatenblokjes toe en laat opmiddel hoge stand 10 minuten onafgedekt pruttelen.Breng op smaak met zout en peper. Verwarmde oven voor op 200°C. Maak de bechamelsaus volgens de gebruiksaanwijzing en verdeel een paar lepels over de bodem van de ovenschaal.Bedek dit geheel met lasagnevellen. Verdeel eenderde van de visblokjes hierover en schep er een paar lepels tomatensaus op. Maak zo nog twee lagen met vis en saus en eindig met lasagnevellen en bechamelsaus. Bestrooi met de basilicumblaadjes en vervolgens met de kaas en bak de lasagne in30 minuten gaar en bruin.