Lasagne met groene groente

8 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden

50 gram boter
50 gram bloem
125 ml slagroom
250 gram Grana Padona (kaas) geraspt
600 ml hete groentebouillon van tables
1 courgette in dunne plakjes
100 gram aspergetips
200 gram peultjes
200 gram tuinerwten uit de diepvries
2 pakken verse lasagnebladeren
3 zakjes mozzarella

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 200°C. verhit de boter in een pan. Voeg de bloem toe en bak
5 minuten. Schenk de bouillon erbij en roer dit tot een gladde saus. Laat dit 10 minuten inkoken. Voeg de slagroom en 100 gram geraspte kaas toe. Roer tot deze gesmolten is en maak het op smaak met zout en peper.
Kook de courgette, aspergetips, en peultjes 2 minuten. Laat dit uitlekken en doe de tuinerwten erbij. Schenk wat saus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladeren. Schenk er weer wat saus op en verdeel er wat groente over. Bestrooi met de kaas en peper naar smaak. Bedek met lasagnebladeren was saus en de mozzarella. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn.

Eindig met de mozzarella . Bak de lasagne in ± 30 minuten goudbruin en gaar.