Lasagne met verse en gerookte zalm
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
1 |
eetlepel olijfolie |
750 |
gram romatomaten in stukjes |
1 |
ui gesnipperd |
4 |
eetlepels rode pesto |
225 |
gram verse pastasaus carbonara |
12 |
verse lasagnebladeren |
200 |
gram gerookte zalm |
250 |
gram zalmfilet in dunne plakjes |
75 |
gram pizzakaas |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de tomaat toe en bak 10 minuten op laag vuur. Roer de pesto door de tomatensaus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de carbonarasaus los met 4 eetlepels water.
Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met 3 lasagnebladen, 1/3 van de tomatensaus en de helft van de gerookte zalm. Bestrijk de gerookte zalm met een 1/4 van de carbonarasaus en dek af met 3 lasagnebladen. Verdeel hier 1/3 van de tomatensaus en de zalmfilet over. Bestrijk de zalmfilet met een 1/4 van de carbonarasaus en dek af met 3 lasagnebladen.
Verdeel hier de rest van de tomatensaus en de rest van de gerookte zalm over. Bestrijk de gerookte zalm met een 1/4 van de carbonarasaus en dek af met de rest van de lasagnebladen.
Verdeel hier de rest van de carbonarasaus over en bestrooi met de kaas. Bak de lasagne ±. 35 minuten in het midden van de oven.
|