Macaroni uit de oven met ham en kaas

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

300 gram macaroni
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel zout
150 gram ham in blokjes gesneden
200 gram geraspte jonge kaas
1 blikje maïs
100 gram doperwten
1 tomaat zonder zaadjes in blokjes gesneden
1 eetlepel boter
1 eetlepel paneermeel
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 flesje tomatenketchup

Zo maak je het klaar:

In een ruime pan water aan de kook brengen met zout en olijfolie.

Voeg de macaroni toe en breng deze aan de kook. Roer er met de houten lepel even doorheen zodat de macaroni niet gaat plakken. Laat de macaroni ± 7 minuten zachtjes doorkoken. In de tussentijd oven voorverwarmen op 200°C. Haal de pan van het vuur en laat de macaroni in een vergiet uitlekken. Doe de uitgelekte macaroni weer terug in de pan en roer de hamblokjes, tomaat, maïs en doperwtjes erdoor. Breng het op smaak met zout en peper.

Op het laatste moment de kaas erdoor roeren en alles in een beboterde schaal leggen. Bestrooien met paneermeel en met kleine klontjes boter. Zet de schaal ± 10 minuten in de oven zodat er een mooi bruin korstje kan vormen.