Macaroni met kip, prei en roomkaas

4 personen

Benodigdheden:

300 gram kipfilet gesneden in reepjes
2 eetlepels olie
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
500 gram prei in ringen gesneden
300 gram macaroni
250 gram champignons in plakjes
100 gram roomkaas met kruiden
½ kippenbouillontablet

Zo maak je het klaar:

Breng ruim 1 liter water aan de kook in een kookpan. Dep de reepjes kipfilet droog met keukenpapier. Doe ze in een schaal en schep ze om met olie, knoflook, kerriepoeder, zout en peper. Spoel de preiringen in een vergiet onder stromend water en laat ze uitlekken.

Strooi de macaroni in de pan met kokend water, roer om en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verhit een wok of braadpan voor. Temper het vuur, schep de kipfilet om en bak ze ± 2 minuten.

Schep de champignons en de prei in de pan en roerbak ± 5 minuten.

Voeg de roomkaas, 1 kopje kookwater van de pasta en het bouillontablet toe.

Laat de kaas al omroerend smelten. Laat de macaroni in het vergiet uitlekken en schep deze door de groentesaus.