Mediterrane broodpizza met runderreepjes en mozzarella

2 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

2 eetlepels olijfolie
1 (rode) ui, gesnipperd
200 gram (diepvries) sperziebonen
250 gram  runderreepjes
1 theelepel kaneelpoeder
200 ml Mexicaanse tomatensaus of hot ketchup
1 focaccia- of ciabatta afbakbrood, horizontaal gehalveerd
200 gram mozzarella, in plakken
1 theelepel gedroogde oregano

Zo maak je het klaar:

Verwarm de ovengrill. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui. Kook de sperziebonen 2 minuten en giet ze af. Voeg de runderreepjes bij de ui en roerbak 2 minuten. Schep de bonen erbij en bak nog 2-3 minuten. Voeg kaneelpoeder toe. Verdeel de tomatensaus over de broodhelften en zet deze op de bakplaat 2 minuten onder de grill. Verdeel het vlees-bonenmengsel erover. Leg de mozzarella erop, strooi de oregano erover en zet de pizza's ± 3 minuten onder de grill totdat de mozzarella gesmolten is.