Pizza

Benodigdheden:

2 eetlepels suiker
2½deciliter water van 40-45°C (dat is badwarm; het mag niet te warm zijn anders werkt het gist niet
1   zakje gedroogde gist
450 gram tarwemeel
1 theelepel zout
3 eetlepels olijfolie

Zo maak je het klaar:

Los de suiker en de gist op in het warme water. Zeef meel en zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden, giet het gistwater erin, met de olijfolie, en meng van buiten naar binnen het meel door het vocht tot je een deegbal van kunt maken. Kneed het deeg verder op een met meel bestoven oppervlak tot het glad en elastische aanvoelt. Doe de deegbal in een ingevette kom. Wikkel de kom in een plastic zak. Spuit er 2x met een plantenspuit wat vocht in en zet het geheel ongeveer een uur op een warme plek of in de oven op de rijsstand, tot het deeg verdubbeld is. Druk in het in elkaar en rol het uit tot 2 grote of 4 kleine pizza's Verwarm de oven goed voor op 225°C. Zet het rooster op de onderstaande stand en bak de pizza’s in ongeveer 25 – 30 minuten.