Pesto pasta met spek en erwten
4 personen
(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

300 gram tagliatelle met ei
3 eetlepels olijfolie
250 gram magere spekreepjes
2 rode uien in halve ringen
450 gram diepvries tuinerwten
100 gram eikenbladsla
1 potje pesto alla genovese

Zo maak je het klaar:
 
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak het spek in 5 minuten knapperig.Voeg de ui toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak deze in ± 5minuten gaar.
Besprenkel de sla met de rest van de olie. Breng het op smaak met peper en zout.

Giet de tagliatelle af en vang wat kookvocht op. Schep de paste met de pesto door het tuinerwten mengsel. Voeg voor een smeuïge paste een scheutje kookvocht toe. Breng het op smaak met zout en peper. Serveer de pasta met de salade.