Penne met aubergine

4 personen

(voorgerecht)
 
Benodigdheden: 

1 aubergine in blokjes van 1 cm
4 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook fijngesneden
200 gram penne (pasta)
400 gram gepelde tomaten uit blik
1 eetlepel rodenwijnazijn
½ theelepel suiker
15 gram basilicum alleen de blaadjes

Zo maak je het klaar:
 
Meng de aubergine met 1 eetlepel zout. Laat 30 minuten staan in een vergiet. Spoel de aubergine af en duw het vocht er uit met een lepel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in ± 10 minuten rondom bruin. Schep uit de pan. Bak in dezelfde pan 2 minuten de knoflook.
Voeg de tomaten met sap toe, maak ze klein met een lepel. Laat 10 minuten zachtjes koken. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Voeg de aubergine, azijn en suiker toe aan de tomatensaus en laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken. Meng de pasta met de saus. Voeg het basilicum toe en serveer direct.