Pasta al forno

4 personen

(voorgerecht)
 
Benodigdheden: 

270 gram Toscaanse worstjes
2 eetlepels olijfolie
1 ui fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 theelepel gedroogde salie
200 gram macaroni grande
½ bakje mascarpone (zachte roomkaas)
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels platte peterselie

Zo maak je het klaar:
 
Verwijder de velletjes van de worstjes en draai van elk worstje 4 balletjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 3 minuten bruin. Neem de balletjes uit de pan. Bak in dezelfde pan de ui, knoflook en salie 10 minuten op laag vuur.

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep 1 soeplepel van het kookvocht bij de ui. Voeg de mascarpone toe en laat smelten. Schep de balletjes, pasta en de saus in de school. Bestrooi met de paneermeel en peterselei. Zet 10 minuten in de oven.