Pasta met tomatensaus en worstjes

6 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden: 

450 gram runderchipolata
3 eetlepels olijfolie
1 ui gesnipperd
2 aubergines in blokjes
500 gram pasta schelpjes
600 gram pastasaus
2 zakjes mozzarella in blokjes
15 gram basilicum alleen het blad

Zo maak je het klaar: 

Snijd de chipolata in stukjes van ± 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees 2 minuten. Voeg de ui en de aubergine toe en bak op hoog vuur 3 minuten mee. Voeg de pastasaus toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de saus 10 minuten op laag vuur smoren. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 2 minuten de mozzarella toe aan de saus en schep om. Giet de pasta af en verdeel over 6 borden. Schep de saus erop. Snijd de blaadjes van het basilicum grof en verdeel ze over de borden.