Pasta met tonijn en groente

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

300 gram sperziebonen
300 gram pastaschelpjes
2 eetlepels olijfolie
1 ui gesnipperd
250 ml koksroom
2 blikjes tonijn op water uitgelekt
2 tomaten in stukjes
½ potje zwarte olijven zonder pit uitgelekt

Zo maak je het klaar: 

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de bonen in stukjes van 2 cm. Kook in 6 minuten beetgaar en giet af. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 2 minuten van de kooktijd af. Giet de pasta af. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de kookroom toe en verwarm nog 1 minuut. Voeg de tonijn, tomaten, olijven en pasta toe. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe en verdeel de pasta over 4 diepe borden. Lekker met geraspte belegen kaas