Pizza Margherita

4 personen

(hoofdgerecht, vegetarisch)
 
Benodigdheden:

300 gram bloem
1 zakje gedroogd gist
4 eetlepels olijfolie
10 romatomaten
4 bollen mozzarella in plakken
1 theelepel Italiaanse ruiden fijngesneden

Zo maak je het klaar:

Zeef de bloem, gist en 1 theelepel zout boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin 3 eetlepels olie en 100 ml lauw water. Begin met de vingers vanuit het midden te mengen. Ga over tot kneden zodra er een samenhangend deeg ontstaat (voeg indien nodig enkele druppels lauwwarm water toe). Kneed 10 minuten tot een soepel, elastisch deeg. Maak er een bal van en laat deze in een grote kom, afgedekt met een vochtige theedoek, op een warme plek minimaal 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.  Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 seconden in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Snijd het vruchtvlees in plakken. Duw het deeg plat. Verdeel het in 4 stukken en rol met de met bloem bestoven deegroller uit tot 4 flinterdunne, ronde lappen. Beleg elke pizzabodem met de tomaat, mozzarella en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met de rest van de olie. Bak de pizza's één voor één in 8-10 minuten in het midden van de oven krokant en gaar. Snijd een pizza, zodra deze klaar is, in punten en eet 'm op terwijl de volgende in de oven ligt. Lekker met een groene salade.