Risotto met broccoli en spekjes

(4 personen)
 
Benodigdheden: 

1 runderbouillontablet
250 gram magere spekreepjes
300 gram risottorijst
2 eetlepels olijfolie
400 gram champignon roerbakmix
300 gram broccoliroosjes
100 ml koksroom
½ theelepel gemalen nootmuskaat
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:
 
Breng 900 ml water aan de kook en los het bouillontablet hierin op. Bak de spekreepjes uit in een droge koekenpan in ± 5 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Voeg de risottorijst in het achtergebleven vet toe. En bak de rijst al 3 minuten omscheppend gaar. Voeg al roerend in delen het water met de bouillontablet toe en laat de rijst de bouillon opnemen. Doe de deksel op de ban en stoof de risotto op een laag vuur in 10 minuten.

Verhit de olie in een wok en roerbak de roebakmix in ± 50 minuten. Kook de broccoli beetgaar in ± 4 minuten. Schep de spekjes en de groente bij de risotto. Voeg de kookroom toe en laat het geheel nog 1 minuut al omscheppend warm worden. Voeg de nootmuskaat en peper naar smaakt toe.