Risotto met garnalen en tuinerwten

4 personen

(hoofdgerecht)  

Benodigdheden: 

2 preien gewassen
2 eetlepels olijfolie
300 gram risottorijst
750 ml hete visbouillon
225 gram tuinerwten extra uit de diepvries
125 ml crème fraîche
250 gram roze garnalen

Zo maak je het klaar :
 
Snijd de prei in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak deze 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Herhaal tot de rijt bijna gaar is. Dit duurt ± 15 minuten. Voeg de bevroren tuinerwten toe en kook dit samen met de rijst nog 5 minuten. Roer het regelmatig om.

Neem de pan van het vuur, roer de crème fraîche en garnalen erdoor. Breng het op smaak met zout en peper. Lat het 3 minuten afgedekt staan. Verdeel de risotto over de borden.