Risotto met garnalen en tuinerwten
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
2 |
preien gewassen |
2 |
eetlepels olijfolie |
300 |
gram risottorijst |
750 |
ml hete visbouillon |
225 |
gram tuinerwten extra uit de diepvries |
125 |
ml crème fraîche |
250 |
gram roze garnalen |
Zo maak je het klaar :
Snijd de prei in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak deze 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Herhaal tot de rijt bijna gaar is. Dit duurt ± 15 minuten. Voeg de bevroren tuinerwten toe en kook dit samen met de rijst nog 5 minuten. Roer het regelmatig om.
Neem de pan van het vuur, roer de crème fraîche en garnalen erdoor. Breng het op smaak met zout en peper. Lat het 3 minuten afgedekt staan. Verdeel de risotto over de borden.
|