Spaghetti met gehakt groentesaus

4 personen

Benodigdheden:

1 aubergine in blokjes
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
20 gram boter
4 eetlepels olijfolie
1 gesnipperde ui
2 teentjes knoflook uitgeperst
1 courgette in blokjes
½ liter blik tomaat in stukjes
4 stengels bleekselderij in stukjes
2 eetlepels rozijnen
1 theelepel gedroogde oregano
400 ml vleesbouillon van tabletten
250 gram half om half gehakt
400 gram spaghetti
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Zo maak je het klaar:

Bestrooi de aubergineblokjes met zout en laat ze een half uur in een vergiet staan. Dep ze droog met keukenpapier.

Verhit in een braadpan de boter en olie en bak de aubergine en ui snel aan alle kanten aan.

Voeg de knoflook, courgetteblokjes, tomaat, bleekselderij, rozijnen, oregano en bouillon toe.

Breng het aan de kook.

Zet het vuur zachter en stoof alles in ± 15 minuten in een gesloten pan.

Roer bij kleine beetjes het gehakt door de groente en bak het vlees gaar. Breng het op smaak met zout en peper.

Kook de spaghetti beetgaar en giet af. Verdeel de spaghetti en de saus over de borden.