Spaghetti bolognese met tonijn

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:
 

2 eetlepels olijfolie
1 fijngesneden teentje knoflook
750 gram Italiaanse wokgroente uit de diepvries
400 gram tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
2 blikjes tonijn in olijfolie uitgelekt
2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
300 gram spaghetti
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:
 
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de wokgroente toe en roerbak dit ± 6 minuten.
Giet het af. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, tonijn en de kruiden toe en laat dit op een laag vuur 10 minuten koken.
Roer af en toe. Breng het geheel op smaak af met zout en peper.

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Verdeel de spaghetti over 4 borden en verdeel de saus erover.