Tagliatelle en broccoli met tonijnsaus
4 personen
Benodigdheden:
600 |
gram broccoli |
2 |
blikjes tonijnmoot in water |
300 |
gram tagliatelle |
2 |
eetlepels olijfolie |
1 |
ui in partjes gesneden |
1 |
rode paprika in reepjes gesneden |
400 |
gram tomatenblokjes |
50 |
gram olijvenplakjes |
Zo maak je het klaar:
Verdeel de broccoli in kleine roosjes, snijd de stelen in stukjes. Laat de tonijn uitlekken en vang het vocht op. Verdeel de tonijn in stukken.
Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de broccoli in ± 4 minuten en giet de broccoli af. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui in 3 minuten. Voeg na 2 minuten de paprika toe. Voeg de tonijn, de tomatenblokjes met vocht en de olijvenplakjes toe. Verwarm het geheel nog eens 3 minuten. Voeg tonijnwater toe als het nodig is en maak het op smaak af met zout en peper. Schep de tagliatelle en de broccoli luchtig door de tonijnsaus.

|