Tagliatelle met zalmfilet uit de oven en broccoli

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden: 

3 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes gesnipperd
1 sinaasappel het sap en rasp ervan
4 stukken zalm van 100 gram
4 tomaten in vieren
300 gram tagliatelle
300 gram brocciliroosjes
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 200°C. Fruit de sjalotje in een steelpan met 1 eetlepel olie glazig. Roer de sinaasappelrasp met het sap en zout en peper naar smaak erdoor en laat het vocht verdampen.
Wrijf de zalmfilet in met zout en peper, leg ze in een ingevette ovenschaal en schep de sjalot erop. Schep de tomaten om met 2 eetlepels olijfolie en verdeel ze rond de zalm. Bak de alm in de ven in 20 minuten rosé.

Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen en kook de broccoliroosjes de laatste 4 minuten mee. Giet de tagliatelle af en verdeel de pasta met broccoli over de borden. Schep de zalm met tomaten er op.