Tagliatelle met champignons en witlof

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

300 gram tagliatelle
4 eetlepels olijfolie
250 gram magere spekreepjes
1 teentje knoflook fijngesneden
250 gram kastanjechampignons
1 theelepel gedroogde oregano
400 gram witlof
125 ml crème fraîche

Zo maak je het klaar: 

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Bak de knoflook, champignons en oregano 4 minuten in het achtergebleven bakvet. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern. Voeg het witlof toe aan de champignons en roerbak 2 minuten. Doe de spekreepjes en crème fraîche erbij en verwarm op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Schep het witlofmengsel over de pasta. Lekker met fijngesneden peterselie.