Tagliatelle met sinaasappel en zalm
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
2 |
sinaasappels |
400 |
gram tagliatelle |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje peper |
500 |
gram zalmfilet |
2 |
eetlepels zonnebloemolie |
1 |
theelepel mosterd |
125 |
ml crème fraîche |
75 |
gram rucola |
6 |
gedroogde tomaten in olie |
Zo maak je het klaar:
Boen 1 sinaasappel schoon onder warm water. Rasp van deze sinaasappel de schil en pers beide vruchten. Breng het sinaasappelsap aan de kook en laat het tot de helft inkoken. Kook ondertussen de pasta en giet deze af.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de zalmfilet met olie waaraan zout en peper toegevoegd en leg deze op de bakplaat. Rooster de zalm ± 5 minuten in de warme oven.
Roer de sinaasappelrasp en de crème fraîche door het warme sinaasappelsap. Voeg mosterd en zout en peper toe. Snijd de rucola iets kleiner en de tomaten in reepjes.
Schep de uitgelekte pasta met rucola en tomatenblokjes door de saus. Server de pasta op de borden en leg de zalm er boven op.

|