Tagliatelle met noten-tomatenpesto

4 personen

(voorgerecht)
 
Benodigdheden:

2 eetlepels olijfolie
1 sjalotje fijngehakt
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 eetlepel tomatenpuree
50 gram zongedroogde tomaatjes op olie in stukjes
100 gram walnoten licht geroosterd
½ bosje platte peterselie
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
100 ml olijfolie
450 gram tagliatelle
50 gram Parmezaanse kaas

Zo maak je het klaar:

Verhit de olie en fruit hierin de sjalot ± 4 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de tomatenpuree toe en roer 1 minuut om. Laat dit mengsel afkoelen.

Breng ruim water met zout aan de kook voor de pasta. Doe het sjalot-tomatenmengsel in een maatbeker samen met de zongedroogde tomaten, walnoten, peterselie, tijmblaadjes, olie, zout en versgemalen peper. Maal met een staafmixer tot een pesto. Kook de tagliatelle beetgaar. Serveer de pasta met de pesto en wat vers geraspte Parmezaanse kaas.