Zoete uienpizza

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

½ bakje verse tijm
5 eetlepels olijfolie
3 zoete uien in ringen
1 pak pizzadeeg met potje tomatensaus
2 blikjes tonijn in olie uitgelekt
1 schaal trostomaten in plakjes
½ pot zilveruitjes
½ bakje basilicum alleen de blaadjes

Zo maak je het klaar:

Ris de helft van de blaadjes van de tijmtakjes. Verhit 3 eetlepels olie in een hapjespan en bak de ui op hoog vuur 3 minuten. Zet het vuur laag, voeg tijm, zout en peper toe. Bak 15 minuten. Schep regelmatig om. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Trek het pizzadeeg iets groter uit (of gebruik een deegroller). Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tonijn erover. Bestrooi met peper. Verdeel de gebakken ui erover en bak de pizza in ±. 20 minuten goudbruin en gaar. Leg de tomaten in een schaal. Klop een dressing van 3 eetlepels vocht uit het potje zilveruitjes, 2 eetlepels olie en zout naar smaak. Verdeel de zilveruitjes over de tomaten en bestrooi met het basilicum. Besprenkel met de dressing. Garneer de pizza met de rest van de tijm. Serveer met de salade.