Japanse biefstuk

4 personen

Benodigdheden:

4 kogelbiefstukken
3 eetlepels boter
1 mespuntje versgemalen peper
300 gram shii-takepaddestoelen ( in vieren gesneden)
2 eetlepels sherry
2 eetlepels Japanse sojasaus
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
1 bosuitje

Zo maak je het klaar:

Biefstuk op kamertemperatuur laten komen en met keukenpapier droogdeppen. Royaal Peper erboven malen.
In grote koekenpan boter verhitten en biefstuk rosé bakken. Boesstuk uit pan nemen, bestrooien met zout en in aluminiumfolie verpakt warm houden.
In achtergebleven bakvet en sesamolie paddestoelen in ± 3 minuten op hoog vuur bruin bakken. Afblussen met sherry, sojasaus en eventueel een scheutje water.

Sesamzaadjes en peper naar smaak erover strooien. Biefstuk op vier warme borden leggen en shii-takesaus op en naast biefstuk scheppen. Garneren met bosuitjes.