|
Marokkaanse kip
Benodigdheden:
4 |
kipfilets |
2 |
eetlepels olie |
½ |
liter kippenbouillon |
1 |
blik kikkererwten (800 gram) |
1 |
ui |
1 |
pot geroosterde ontvelde rode paprika (400 gram) |
2 |
rode Spaanse pepertjes |
2 |
teentjes knoflook |
2 |
theelepels korianderpoeder |
2 |
theelepels komijnpeer |
1 |
theelepel gemberpoeder |
1 |
theelepel kaneel |
½ |
theelepel kruidnagelpoeder |
4 |
eetlepels olijfolie |
½ |
uitgeperste citroen |
1 |
mespuntje zout |
Zo maak je het klaar:
Snipper de ui, snijd de uitgelekte paprika’s in grove stokken. Snijd de pepertjes zonder de zaadlijsten in grove stukken. Halveer de gepelde knoflooktenen.
Rooster het korianderpoeder, het komijnpoeder, het gemberpoeder , de kaneel en het kruidnagelpoeder op hoog vuur kort in een droge koekenpan tot het mengsel begint te geuren.
Voeg 2 eetlepels olie toe en laat de ui met de kruiden glazig fruiten. Doe het mengsel in de foodprocessor en voeg de paprika, knoflook, pepertjes, citroensap, zout en twee lepels olie eraan toe. Laat draaien tot dit een gladde saus is.
Snijd de kipfilets in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit de olie in een pan. Bak de kipblokjes rondom gaar. Voeg de bouillon, de rode saus en de uitgelekte kikkererwten toe en laat het ± 8 minuten stoven.
|