Aardappeltortilla met tomatensalade

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

2 eetlepels olijfolie
425 gram minikrieltjes barbecue
1 ui in halve ringen
6 eieren
125 gram chorizo in halve plakjes
75 gram rucolasla melange
500 gram tomaten in vieren
75 ml sladressing caesar

Zo maak je het klaar:

Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel olie en bak de krieltjes met de ui 10 minuten. Klop in een kom de eieren los met 50 ml water en zout en peper naar smaak. Verhit nog 1 eetlepel olie in de koekenpan. Voeg het eimengsel en de chorizo aan de krieltjes toe. Bak de dikke omelet (tortilla) op halfhoog vuur tot de bovenkant is gestold. Keer de tortilla met behulp van een deksel en bak de onderkant op hoog vuur in 2-3 minuten bruin. Meng vlak voor het serveren de sla, de tomatenpartjes en de sladressing. Snijd de aardappeltortilla in punten en serveer met de tomatensalade.