Lamsgehakt met paprika

4 personen  

Benodigdheden:

1 kleine ui
1 teentje knoflook
½ gele paprika
½ groene paprika
½ rode paprika
1 eetlepel olijfolie
150 gram feta
1 eetlepel fijngehakte verse oregano
½ theelepel komijnpoeder
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
200 gram lamsgehakt
1 pot witte bonen (netto 360 gram)

Zo maak je het klaar:

 
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd ze in stukjes. Schep in een magnetronschaal de ui, de knoflook, de paprika en de olijfolie door elkaar. Verwarm het geheel afgedekt
± 2 minuten op vol vermogen in de magnetron. Verkruimel intussen 1 eetlepel van de feta en snijd de rest in blokjes. Meng de oregano, 1 eetlepel feta, het komijnpoeder, zout en peper door het gehakt. Draai het gehakt tot kleine balletjes. Schep de balletjes met de rest van de feta en de witte bonen met vocht door het paprikamengsel. Verwarm het gerecht door het paprikamengsel. Verwarm het gerecht afdekt ± 5-7 minuten op vol vermogen in de magnetron tot de gehaktballetjes gaar zijn. Schep het gerecht tussentijds nog 2 keer door.