|
Mexicaanse rijstschotel
4 personen
Benodigdheden:
1 |
ui |
1 |
teentje knoflook |
1 |
rode spaanse peper |
1 |
groene paprika |
2 |
eetlepels olie |
1 |
eetlepel Mexicaanse kruidenmix |
100 |
gram achterham |
50 |
gram chorizo |
3 |
eetlepels tomatenpuree |
150 |
gram rijst a la minuut |
3 |
deciliter water |
1 |
blikje maïs (150 gram netto) |
1 |
mespuntje zout |
1 |
1mespuntje peper |
Zo maak je het klaar:
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de peper schoon en snijd hen in reepjes. Maak de paprika schoon en snijd ze in kleine stukjes. Roer in een magnetronschaal de ui, de peper, de paprika, de olie en de kruidenmix door elkaar. Verwarm dit mengsel afgedekt ± 2 minuten op vol vermogen in de magnetron. Snijd de ham en de chorizo in reepjes. Roer de tomatenpuree en de rijst door het paprikamengsel. Verwarm het geheel onafgedekt 1 minuut op vol vermogen. Voeg 3 deciliter water, de maïs, de ham en de chorizo toe. Laat de rijst afgedekt in nog 3 minuten gaar. Breng de rijst op smaak met peper en zout.
|