Mexicaanse salade met kip en maïs
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
400 |
gram kipfilet in reepjes |
4 |
eetlepels olijfolie |
1 |
komkommer |
15 |
gram koriander fijngesneden |
2 |
eetlepels citroensap |
1 |
avocado |
2 |
blikjes maïs uitgelekt |
4 |
meergranen tortilla wraps |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de kip met zout en peper naar smaak. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de kip in ± 6 minuten gaar.
Snijd de komkommer in plakjes van ½ cm en die in reepjes van ½ cm. Meng de rest van de olie met de koriander en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes en schep om met de korianderdressing. Voeg de komkommer en de maïs toe.
Snijd de tortilla wraps elk in 6 punten. Rooster ze in ± 4 minuten krokant op het rooster van de oven. Meng de kip door de salade en serveer de tortilla’s.
|