Mexicaanse tortilla

4 personen
(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

2 eetlepels olie
2 uien fijngesneden
500 gram rundergehakt
400 gram tomatenblokjes
1 theelepel cacaopoeder
8 tortillawraps
1 krop ijsbergsla in dunne reepjes
1 blik maïs uitgelekt
125 ml zure room

Zo maak je het klaar:

Verhit de olie in een grote braad- of koekenpan, fruit de uien glazig op middelhoog vuur, voeg het gehakt toe en bak dit op hoog vuur al omscheppend bruin en krokant. Voeg de tomaat en het cacaopoeder toe, laat op laag vuur doorwarmen. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper. Schep het gehakt, wat sla en maïs op de tortilla's en rol ze op. Schep wat zure room naar smaak op de tortilla. Lekker met gemalen kaas.