Tikka masala

4 personen  

Benodigdheden:

1 sjalotje
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel gemalen koriander
½ eetlepel chilipoeder
200   gram kalkoenfilet
3 stevige tomaten
1 theelepel bloem
1 dl volle yoghurt
1 eetlepel fijngeknipte verse koriander
2 pitabroodjes
1 theelepel sesamolie

Zo maak je het klaar:

Pel het sjalotje en rasp het fijn boven een magnetronschaal. Pers de knoflook erboven uit. Roer er de olie de gember, de koriander, de djinten en de chili erdoor. Verwarm het geheel onafgedekt ± 1 minuut op vol vermogen in de magnetron. Snijd de kalkoen in plakjes en de tomaat in stukjes. Schep de kalkoen en de tomaat door het kruidenmengsel. Verwarm het geheel afgedekt ± 4 minuten op vol vermogen. Roer de bloem door de yoghurt en roer dit door het kalkoenmengsel.

Warm het gerecht nog 1 minuut goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de koriander erdoor. Garneer eventueel met de peper. Bestrijk de pitabroodjes met de olie en verwarm ze op een bord onafgedekt ± 1 minuut in de magnetron.