Taco's met Mexicaans gehakt

6 taco's

Benodigdheden:

500 gram rundergehakt
1 eetlepel zonnebloemolie
1 ui
2 teentjes knoflook
2 theelepels chilipoeder
2 theelepels gemalen komijn
1 mespuntje paprikapoeder
1 mespuntje versgemalen peper
1 mespuntje zout
6 taco's
1 zakje gesneden ijsbergsla
125 ml zure room
6 eetlepels geraspte belegen kaas
1 potje tacosaus

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het gehakt rul in de hete zonnebloemolie. Pel en snipper de ui en bak deze ± 2 minuten mee in het gehakt. Voeg de geperste teentjes knoflook toe en de kruiden.

Laat de tacoschelpen met de open kant naar oven op bakpapier 3 minuten in het midden van de oven. Haal ze uit de oven en schep in iedere schelp een paar eetlepels van het gehaktmengsel. Verdeel er de reepjes sla, toefjes zure room en de geraspte kaas over. Sperveer de tacosaus er part bij.