 |
Filetlapjes in sojasaus
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
300 |
gram witte rijst |
1 |
schaal filetlapjes a la minute |
4 |
eetlepels Japanse sojasaus |
400 |
gram zwarte bonen |
4 |
eetlepels zonnebloemolie |
1 |
struik paksoi, stelen, en blad in reepjes |
Zo maak je het klaar:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrijk het met 2 eetlepels sojasaus. Doe de bonen met het vocht in de steelpan en verwarm op een laag vuur in 10 minuten.
Verhit ondertussen 2 eetlepels in een koekenpan en bak de filetlapjes 3 minuten. Keer halverwege. Verhit 2 eetlepels olie n een wok en roerbak de paksoi 2 minuten. Breng op smaak met de rest van de sojasaus.
Verdeel de rijst en het vlees over 4 borden. Laat de bonen uitlekken in een zeef en schep op het vlees. Serveer het met de paksoi

|