Romige vegacurry met bloemkool en erwten

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:  

3 eetlepels rijstolie
4 eetlepels gemalen kokos
2 uien gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngesneden
3 cm verse gember geschild
2 theelepels gemalen koriander
1 theelepel kurkuma
2 kruidnagels
1 theelepel paprikapoeder
400 ml kokosmelk
1 bloemkool in kleine roosjes
½ pak tuinerwten uit de diepvries

Zo maak je het klaar:
 
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak de kokos in 3 minuten goudbruin. Schep in het bakje van de staafmixer. Verhit weer 1 eetlepel olie in de wok en fruit de ui en de knoflook 4 minuten. Snijd de gember in stukjes. Pureer de kokos, ui, knoflook, gember, koriander, kurkuma, kruidnagels, paprikapoeder, zout en peper tot een pasta.

Verhit de rest van de olie en roerbak de currypasta nog eens 3 minuten. Voeg de kokosmelk toe en breng dit aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat dit 15 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 4 minuten de tuinerwten toe.