Zalm met bosui, komkommer en gemberdressing
4 personen
(voorgerecht)
Benodigdheden:
250 |
gram gerookte zalm |
½ |
komkommer ongeschild in smalle reepjes |
1 |
lente bosuitje in smalle ringen |
2 |
eetlepels sesamzaadjes |
Voor de dressing:
5 |
eetlepels arachide of zonnebloemolie |
2 |
eetlepels limoen of citroensap |
1 |
eetlepel gembersnippers op siroop gehakt |
1 |
rode peper zonder zaadjes in stukjes |
Zo maak je het klaar:
Verdeel de zalm over de borden. Schep op het midden ervan een bergje komkommer met bosui. Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan. Meng de ingrediënten voor de dressing. Sprenkel deze over de zalm en groenten en strooi de sesamzaadjes erover.
De zalm kan vervangen worden door gerookte forelfilet
Neem in plaats van sesamzaad koriander.
|