Zoetzure varkensvlees curry

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

300 gram zilvervliesrijst
300 gram sperziebonen
250 gram winterpeen in halve plakjes
300 gram filetlapjes a la minute
4 eetlepels zonnebloemolie
1 teentje knoflook fijngesneden
1 eetlepel maïzena
2 eetlepels sojasaus
6 eetlepels gembersiroop
250 gram cherrytomaatjes
1 mango in blokjes
1 limoen schoongeboend

Zo maak je het klaar:
 
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de teelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen en peen in 3 minuten. Giet het af.

Snijd de filetlapjes in reepjes. Verhit de eetlepels olie in een wok en roerbak de sperziebonen, peen en knoflook 3 minuten. Meng de maïzena, sojasaus en gembersiroop en doe dit bij de groente. Voeg het vlees, de tomaten en de mango toe. Rasp de groen schil van de limoen erboven en pers de vrucht uit. Voeg het sap toe. Verwarm het geheel nog eens 2 minuten. Serveer met de rijst.