Portugese kip piri piri

4 personen

Benodigdheden :

2 kleine rode pepertjes
2 theelepels paprikapoeder (mild)
1 theelepel korianderpoeder
2 teentjes knoflook
1 mespuntje zout
1 limoen
3 eetlepels olijfolie
1 hele braadkip

Zo maak je het klaar:

Hak de pepertjes fijn en meng ze met het paprikapoeder en korianderpoeder. Pers de knoflook erboven uit.
Pers de limoen boven het kruidenmengsel uit en roer de olijfolie met wat zout erdoor.
Was de kip, verdeel deze in stukken en bestrijk ze met het kruidenmengsel. Laat de kip in de ovenschaal ± 1 uur marineren.
Verwarm de ovenvoor op 225°C3 (hetelucht 200°C)

Zet de kip met de marinade midden in de oven en laat deze in ± 45 minuten gaar worden. Bedruip de kip regelmatig met marinade.