Portugese aardappelen uit de oven

4 personen
 
Benodigdheden:
 

2 eetlepels boter
600 gram vastkokende aardappelen
1 rode ui
1 groot laurierblad
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
2 eetlepels olijfolie
4 trostomaatjes
½ glas droge witte wijn

Zo maak het het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met de boter. Schil de aardappelen, was deze en snij deze in stukken. Leg de stukken aardappelen in de ovenschaal. Maak de ui schoon en verdeel deze in halve ringen. Verdeel dit over de aardappelen en bestrooi het met het verkruimelde laurierblad. Bestrooi het geheel met zout en peper Giet de wijn en olijfolie erover en dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de aardappelen 30 minuten. Zet de oven nu terug op 180°C. Maak de tomaatjes schoon en verdeel deze in 4 stukken. Schep de tomaten door de aardappelen, zet de schaal nog 30 minuten in de oven tot dat alles goudbruin is.